Isabelle Haak årets idrottare 2022

Varje år delar RF-SISU Skåne ut priser till personer, föreningar och lag som gjort bra insatser under året som gått. Priserna delas ut i fyra klasser: Årets idrottsförening, Årets idrottsledare, Årets idrottsfunktionär och Årets idrottare.

Sidan uppdaterades: 2 juni 2023

Vi träffade Isabelle i tisdags då hon var på landslagssamling inför Volleyball European Golden League i Lund. Sverige tog emot Bosnien och Hercegovina i onsdags och vann till slut med 3-1 i set. Isabelle har tagit emot priset som Årets Idrottare 2020 och nu 2022 vilket hon är väl värd. Vi gratulerar Isabelle till Årets Idrottare 2022. Stort grattis!

Så här löd motiveringen:

Säsongen 2021-2022 med Vakıfbank var mycket framgångsrik för Isabelle Haak. Laget vann världsmästerskapet i volleyboll för klubblag 2021 och Haak blev utsedd till mest värdefulla spelare. De vann sedan även turkiska mästerskapet, cupen, supercupen och CEV Champions League 2021–2022. Med landslaget vann hon Euro Silver League.

Under 2022 hann volleybollspelaren dessutom bli världsmästare för klubblag för andra året i rad. Haak blev poängbäst för sitt nya italienska lag Conegliano när de slog svenskans tidigare lag, Vakifbank Istanbul. Hon utsågs till mästerskapets mest värdefulla spelare för andra året i följd och har utsetts till Europas bästa spelare i det som internationellt räknas som en av världens största idrotter. Sett till antalet utövare uppskattas den vara allra störst, med över 800 miljoner människor som spelar volleyboll minst en gång i veckan. Och bäst av alla är alltså en skånska från Ängelholm!

Se gärna intervjun nedan

Sidan publicerades: 2 juni 2023