Mats Persson, ordförande Ystads IF Handboll Foto: Åsa Glifberg

Ystads IF Handboll årets idrottsförening 2022

Varje år delar RF-SISU Skåne ut priser till personer, föreningar och lag som gjort bra insatser under året som gått. Priserna delas ut i fyra klasser: Årets idrottsförening, Årets idrottsledare, Årets idrottsfunktionär och Årets idrottare.

Sidan uppdaterades: 4 april 2023

Vi passade på att besöka Ystads Arena i fredags då det var skånederby mellan Ystad och Kristianstad i Handbollsligan. Ystads IF Handboll blev Årets idrottsförening 2022 och vi passade på att prata med ordförande, Mats Persson.

Så här löd motiveringen:

Under de 115 år som föreningen funnits står 2022 i särklass. Det var året när man inte bara lyckades bryta en 30 år lång SM-guldtorka på herrsidan, utan även gjorde succé i Europaspelet, med segern över världslaget Flensburg som russinet i kakan. På damsidan blev det ett historiskt avancemang till allsvenskan.

Utöver framgångarna på planen har föreningen visat ett stort samhällsengagemang som bland annat kanaliserats genom sin Handboll för alla-verksamhet och en e-sportsatsning i landets modernaste anläggning. Med 700 ungdomar, god ekonomi, besjälade ledare och nya lokaler ser framtiden minst sagt ljus ut för ”Di Vide”.

Årets förening i skånsk idrott 2022 är – Ystads IF Handboll!

Se gärna filmen från utdelningen nedan

Vill du veta mer om Skånska Idrottspriser? Läs här

Sidan publicerades: 4 april 2023